Novinky: datum a čas publikování

23. srpna 2012

U zpravodajských článků a novinek z vybraných zdrojů zobrazujeme nově i informaci o čase, kdy byly publikovány. Přímo z popisku výsledku hledání zjistíte přibližné stáří článku, po přesunutí ukazatele myši na tento údaj se v bublině objeví i přesné datum a čas publikování.

Informaci o datu a čase vydání získáváme, podobně jako pro zpravodajské upoutávky, prostřednictvím RSS. Aktuálnost daného článku je ovšem lépe patrná z přirozeného vyjádření doby, která uplynula od jeho zveřejnění. Píšeme tedy „před 6 hodinami“, „včera“ nebo „před 3 týdny“. Tento relativní čas se zobrazuje světlejší barvou na začátku popisku výsledku hledání, v případě upoutávek pak na jejich konci.

Zaokrouhlení časového údaje na dny, týdny či měsíce ale nemusí být vhodné ve všech situacích. Proto zpřístupňujeme i absolutní datum a čas, jak lze vidět výše pro dotaz [soud s pussy riot]. Přesunete-li ukazatel myši na „před měsícem“, v bublině pod ním se po chvíli objeví „12. července 2012 13:39“.

Datum a čas publikování uvádíme jen u dokumentů zpravodajského charakteru, které nejsou starší než čtvrt roku. Děkujeme za upozornění na weby, kde časovou informaci nezobrazujeme, přestože by byla zvlášť užitečná.

Sdílet na sítích