Nová lištička pro MSIE7

20. června 2008

Připravujeme novou lištičku pro IE7 (časem i pro Firefox 3).

Naším cílem je, aby nová lištička nezabírala příliš mnoho místa v okně prohlížeče, aby byla užitečná a snadně ovladatelná. Prostě aby Vám opravdu zjednodušila práci a zpříjemnila život. K tomu ale potřebujeme poznat Vás uživatele. Chceme se zeptat, co od lištičky očekáváte, čím vás stávající verze zlobí a co na ní naopak oceňujete.


Stará lištička

Rozhodli jsme se rozšířit koncept celé lištičky. Kromě tlačítek a služeb klasické lišty bude mít uživatel možnost označit text na webové stránce a nechat s ním něco provést (hezké by bylo přeložit označený anglický text do češtiny nebo vyhledat označenou adresu na mapách).

Chceme zlepšit ergonomii přístupu k emailové schránce a umožnit přístup i k jiným emailovým schránkám mimo Seznam. (Pro přístup k emailové schránce slouží i pošťák, který je schovaný v liště windows. Ten se také dočká upgradu.) V rámci úspory místa nejspíše sloučíme Inputbox pro zadání hledaného textu s podobným Inputboxem integrovaným v prohlížeči. Dále máme ještě pár nových nápadů, ale to se nechte překvapit.

Zajímalo by nás, které prvky lišty používáte. Používáte kontrolu pravopisu ve formulářích, oháčkování textu ve formulářích? A pokud je nepoužíváte, tak je to proto, že nic takového nepotřebujete nebo protože nefungují tak, jak byste si představovali? Máte něco, co vám v lištičce chybí?

Protože jsme každý jiný, tak se lištička půjde upravit k individuální představě každého z nás. Každá její komponenta půjde vypnout a zapnout.

Těšíme se na Vaše představy, nápady, návrhy a komentáře.

Sdílet na sítích