Automatická oprava překlepů

19. března 2012

Je libo feceblok, zoutube nebo překaldač? Na search.seznam.cz jsme spustili automatickou opravu překlepů pro nejčastěji chybně zadávané dotazy. Nalezneme hned, co skutečně hledáte.

Seznam.cz umí opravovat překlepy již dlouho. Nyní ale na jisté překlepy zareagujeme okamžitě. Komponenta Automatická oprava překlepů dokáže známý překlep v dotazu sama opravit a takto opravený dotaz ihned vyhledat.

Jak to funguje? Pro dotazy, u kterých je jistá šance, že obsahují překlep, zobrazíme „Návrh opravy“ (např. domcí pekárny). Současně udržujeme statistiku různých ukazatelů, včetně zpětnovazebních signálů (např. jak moc je úspěšný návrh opravy dotazů z pohledu uživatele). Minimálně jednou denně jsou návrhy oprav zpětně vyhodnocovány. Parametry výběru dvojic překlep x oprava jsou nastaveny tak, aby se do seznamu automatických oprav dostaly pouze ty, u kterých jsme si opravou zcela jistí. Správnou podobu dotazu pak přímo vyhledáváme. Pokud si přesto přeje uživatel hledat původní dotaz, stačí jen kliknout na původní dotaz pod hledacím polem.

Vyzkoušejte hledat straem, wolcvagen, protřeno nebo huindai.

Budeme rádi, pokud novou vychytávku sami vyzkoušíte. Naleznete-li chybnou opravu, která by neměla být automaticky opravena a vyhledána, napište to prosím do komentářů pod článkem. Budeme rádi za Vaši zpětnou vazbu.

Sdílet na sítích