Focení hlavních obrázků stránky

21. května 2012

Kromě náhledů jednotlivých webů, které se nyní zobrazují vedle výsledků vyhledávání, dokážeme fotit rovněž hlavní obrázek stránky. Detekce hlavního obrázku se provádí většinou automatizovaně. Nově mají webmasteři možnost prostřednictvím tagu v hlavičce stránky napovědět generátoru náhledů, který z obrázků se má vyfotit.

Hlavní obrázky stránek jsou nyní využívány například v encyklopedickém hledání, kde nahradily náhledy stránek. Vyzkoušejte dotazy „ovčák“, „ferrari“ nebo „asie“.

Pokud chcete generátoru náhledů napovědět, vložte níže uvedený tag do hlavičky stránky.

<link rel="previewimage" href="IMAGEURL" />

Odkazujte pouze na obrázky, které jsou pro stránku reprezentativní a jsou viditelně umístěny na dané webové stránce. Tag nepoužívejte, pokud webová stránka neobsahuje žádný hlavní obrázek. Rovněž nevytvářejte odkazy na zástupné obrázky, ikonky, apod.

V současné době se úprava nijak neprojeví. Připravujeme ale novou komponentu do hledání, která bude hlavní obrázky stránek využívat. Tuto komponentu budeme spouštět za několik málo týdnů, proto je potřeba začít tyto obrázky sbírat s dostatečným předstihem.

Do diskuse pod článkem můžete uvést adresy vašich webů, na kterých je již tag nasazen. Za Seznam.cz je již nasazen na novinky.cz, super.cz, sport.cz.

Sdílet na sítích