Zpravodajské upoutávky

27. července 2012

Nasadili jsme podporu pro zpravodajské články. Mezi výsledky vyhledávání se nově zobrazují upoutávky, které informují o nově publikovaných článcích.

Upoutávka obsahuje několik vybraných článků, které jsou setříděny podle data vydání. Vybíráme je na základě relevance vůči zadanému dotazu a na základě data vydání. Kromě nejčerstvějších článků se snažíme vybírat také články o pár dní starší, aby měl uživatel historický přehled o sledovaném tématu. U jednotlivých odkazů na články zobrazujeme rovněž náhledy hlavních obrázků z článků.

Ve zpravodajských upoutávkách se zobrazují články všech zpravodajských webů, které máme zaindexované. Pokud se nezobrazují, je problém s vysokou pravděpodobností v RSS – může být nedostupné, obsahuje špatné escapování speciálních znaků, chybí (nebo je nekorektně vyplněn) element pubDate.

Doporučujeme ověřit titulky článků. Titulek by měl popisovat článek, neměl by nést pouze název daného média (např. http://www.halonoviny.cz/articles/view/486586). Výhodné je rovněž vkládat do článků reportážní fotografii či obrázek. Pokud se nám nedaří automatizovaně vybírat správný obrázek, můžete nám jej napovědět prostřednictvím speciálního tagu (viz článek Focení hlavních obrázků stránky).

V následujících týdnech budeme komponentu dále ladit. Pokud narazíte na chybné či nestandardní chování zpravodajských upoutávek či chybné zpracování zpravodajských webů, dejte nám vědět v diskusi pod článkem.

Sdílet na sítích