Obrázky.cz nabízí větší náhledy

23. prosince 2015

Otestujte s námi upravené Obrázky.cz s většími náhledy a s možností přejít přímo na obrázek.

Není to tak dávno, co jsme nasadili vlastní hledání v obrázcích a nyní přišel na řadu design. Hlavní změnou je přidání obrázkového detailu, ve kterém zobrazíme jeho náhled v ještě větším rozměru přímo na stránce Obrazky.cz. V obrázkovém detailu jsou nejen informace, co se hodí, ale také možnost přejít na stránku s obrázkem nebo přejít přímo na obrázek. Tato potřeba vyplynula z uživatelských testů, které nad službou provádíme.

Řádky s náhledy obrázků se více přizpůsobí velikosti monitoru a úsporně se zobrazujeme i na mobilních zařízeních.  V neposlední řadě jsme Obrázky.cz sjednotili do Seznamáckých barev a zjednodušili.

zpravicka

Před změnou a po změně

Větší náhledy obrázků jsme zrealizovali tak, že při focení standardních náhledů vyfotí náš obrázkový crawler ještě jeden obrázek s větším rozměrem a uloží jej do výdejové databáze, ze které se poté obrázky vydávají uživatelům. Zobrazením většího náhledu na službě obrázky.cz tak nezatěžujeme server, na kterém jsme původní obrázek zaindexovali. Majitelé stránek mají možnost ovlivnit crawlování obrázků ve výsledcích pomocí pravidel pro roboty (robots.txt).

Tým obrázků a fulltextu

Obrazky.cz

Sdílet na sítích